To Volkstellingen homepage   Login (ssl)   cbs logo To DANS site
Volkstellingen 1795-1971 > Documentatie >  Powered by 

Aanvullende documentatie CBS

Show printer-friendly view Print View          
Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is sinds 1899 verantwoordelijk geweest voor de Volkstellingen in Nederland. Bij het CBS zijn nog documenten te vinden een aanvulling zijn op de hier gepubliceerde Volkstellingen, Beroepstellingen en Woningtellingen. Op de Volkstellingen website kunt u deze documentatie niet raadplegen maar we bieden u op deze pagina wel inventarislijsten van de documenten die bij het CBS aanwezig zijn.

Om te beginnen de inventarislijst van de bibliotheek met de daarbij behorende vindplaatsen van het volkstellingen materiaal. Vervolgens zijn er twee soorten inventarissen van het archief: het algemene archief met daarbij de vindplaats per doos en het staf-archief waarbij wordt verwezen naar materiaal met betrekking op de staf en de organisatie omtrent de volkstellingen. Als laatste is er nog een inventaris van het CBS-museum, waarin allerlei brieven, foto's en krantenknipsel omtrent de volkstellingen zijn bewaard.

Voor het raadplegen van deze documenten dient u een afspraak te maken met het CBS. U kunt contact opnemen met de receptie van het CBS in Voorburg (070) 337 38 00 of in Heerlen (045) 570 60 00. Of voor statistisch inhoudelijke vragen met de CBS info-service 0900-0227 (0,50 Euro p/m).

Bibliotheek [pdf] (460 KB)
Archief [application/vnd.ms-excel] (379 KB)
Staf-archief [application/vnd.ms-excel] (24 KB)
Museum [application/vnd.ms-excel] (220 KB)
Documentatie andere jaren:


Last modified: 07-09-2006 10:37